Over mij

 

Ik ben Randy Schmidt  (1951) een eigenaar van Nucleus College Nederland (NCN). Dat is een opleidings-centrum voor de Nucleus Methodiek.  Dit is een manier om trauma direct en zonder verder enig hulpmiddel te helpen verwerken, vaak in een enkel gesprek.

 

Nucleus Visie

Dit past geheel in mijn visie, dat het lichaam zelf weet, hoe het zich herstelt van heftige gebeurtenissen.
Hoe vreemd het ook mag klinken, is de Nucleus Methodiek milieuvriendelijk en een ecologisch verantwoorde eerste optie. Bovendien werkt het NCN  volgens MVO zo veel mogelijk maatschappelijk niet belastend.

 

Eco-fan

Van jongs af aan onderzoekend hebben mijn broer en ik ons geïnteresseerd voor de wilde Flora van Nederland. Wars van de vervuilende landbouw, was ik volkomen afgekickt van de rationele landbouw en het onnatuurlijke. Na 15 jaar vrijwilligerswerk, werd ik fulltime proeftuinbeheerder bij een producent van plantaardige geneesmiddelen, die ecologisch moesten worden verbouwd in eigen "keuken".
"helemaal mijn ding". Hierbij zie ik het tegenover onze Schepper als een verantwoordelijkheid om anders dan nu, met onze planeet om te gaan.

Nucleus methodiek

Vanaf plm. 2000 kwam ik in aanraking met de psychiatrie en zag daar veel onmacht. Daardoor heb ik besloten op eigen onderzoek uit te gaan, Om uiteindelijk, in combinatie met de Chinese geneeskunde (TCM) tot de huidige Nucleus visie en Methodiek te komen. Op de acupunctuurkliniek heb mede deel genomen aan Congres van East and West Medicine en publiceerde ik met prof. Sofyan Rangkuti een pilot. (combinatie acupunctuur met Nucleus Methodiek; voor onbegrepen klachten).

Permacultuur

Vanuit mijn interesse in het natuurlijke, zowel plantaardige en natuurlijke benadering als traumaverwerking zonder chemie, was ik al heel vroeg  geïnteresseerd in permacultuur. Ik leg nu een klein tuintje aan, zoveel mogelijk volgens de ecologische regels van permacultuur. Heerlijk!

Er is veel behoefte aan eenvoudige, natuurlijke mogelijkheden, klachten te verlichten. Mijn levenservaring en kennis deel ik dus nog steeds graag in dit webinar.

Publicaties

Over Nucleus visie en toepassingen op natuurlijke geboorte heb ik 3 publicaties op mijn naam staan 

Zie hiervoor www.nucleuscollege.nl/publicaties

 

Waarom NucleusMethodiek  een ecologische therapie is?

Nucleus Methodiek is een manier om met enkele gesprekken ook hevige trauma, mild en vriendelijk te verwerken. Het resultaat is snel bereikt en levert geen 'kater' op. Het is mogelijk met video uit te voeren. Ook meerdere fysieke klachten verminderen of verdwijnen met soms maar 1 gesprek.

 

Vergelijk dat met gemiddeld traject van 3-9 zittingen bij psycholoog of specialist, Het vervoer, tijd, kosten en milieubelasting, oefeningen, groepsbijeenkomsten en de alarmerende hoeveelheid antidepressiva in het oppervlakte water. Omdat Nucleus ook fysieke klachten helpt verlichten, zijn er minder reizen naar ziekenhuizen en vervuilende techniek door apparatuur nodig. Hierbij zijn aanvullende plantaardige geneesmiddelen niet vervuilend en belastend. Zie hier voorbeelden

Mijn CV

 

Lagere school (toch belangrijk)

4- jarige MULO A+ wis- en scheikunde

 RMLS (akkerbouw (diploma)

10 jaar proeftuinbeherder

 MKB cursus

Start zzp v/a 2000-nu

2006-nu Nucleus College Nederland

2006-2009 HTU (acupunctuur/Tui Na)

2012 Auriculo Barneveld.

2018 bijscholing auriculo

Bijzonderheden

 

Enige relevante kennis van wilde Nederlandse flora (dicotylen).

Als proeftuinbeheerder bij producent Fytotherapeutica intern cursus gegeven Ekologisch geneeskruiden kweken, als co-auteur en uitvoerder.

 

In 2006 pilot van acupunctuur met Nucleus Methodiek uitgevoerd bij Gezondheidscentrum Zaanstreek.

 

Eind 2006 NCN opgericht als opleidingsinstituut. Meer dan 100 mensen opgeleid in Nucleus Visie.

 

Publicaties

- Holistisch Coachen met Nucleus Visie
- Balsem voor ouders

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb